TRIAGE AUDICIEN

Het adres voor een vakkundige hoortest.

TRIAGE AUDICIEN

H.J. Bosch van Bosch Optiek & Gehoor is gediplomeerd Triage Audicien. De Triage of Plus Audicien is de audicien die u het hoogste kwaliteitsniveau biedt. Deze audicien is StAr (Stichting Audicienregister: het keurmerk in de hoorbranche) gecertificeerd audicien en heeft aanvullende opleidingen doorlopen om otoscopie en audiometrie goed uit te kunnen voeren. Deze criteria zorgen ervoor dat u voor een indicatie van uw gehoorprobleem niet meer langs de huisarts en de KNO-arts hoeft. Het kan gebeuren dat we u op grond van de uitkomst van de testen voor advies door moeten sturen naar uw huisarts. Ook zijn wij door het Centrum voor Cerfificatie gecertificeerd voor het doen van triages en het leveren van alle categorieen hoorotestellen voor de zorgverzekeraarscombinatie VGC (IZA, Unive, etc.)

Hoorhulpmiddelen en -bescherming
Er zijn verschillende soorten hoortoestellen en andere hoorhulpmiddelen. We zetten de meest voorkomende hoorhulpmiddelen voor u op een rij.

Zorgverzekeraars

Hoorprofs werkt samen met alle zorgverzekeraars. Wij declareren uw vergoeding rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.

Hoortoestellen
De hedendaagse, moderne hoortoestellen zijn buitengewoon klein, nagenoeg onzichtbaar en bevatten miniscule techniek. Het hoortoestel is slechts een paar centimeter groot en bestaat uit een microfoontje, geluidsfilter, versterker en een luidsprekertje.
Er zijn verschillende soorten hoortoestellen en binnen die soorten zijn vaak ook weer veel verschillende mogelijkheden. Over het algemeen is het zo dat hoe duurder het toestel is, hoe uitgebreider de mogelijkheden zijn. Onderstaand een beknopt overzicht van de soorten hoortoestellen en de gangbare afkortingen.

  • Achter-het-oor (AHO)
  • In-het-oor (IHO)
  • Volledig-in-de-gehoorgang (CIC)
  • Luidspreker-in-het-oor (LIHO)

Combinatie hoortoestel en bril
Bij de HoorProfs vakaudicien zijn alle uitvoeringen leverbaar.
Wenst u voor een gedeeltelijke vergoeding van uw zorgverzekeraar in aanmerking te komen, dan is het niet meer zo dat u helemaal vrij bent in de keuze van het hoortoestel. Sinds 2013 worden hoortoestellen functiegericht voorgeschreven. Dit betekent dat u een hoortoestel vergoed krijgt dat past bij de functie die het voor u moet hebben, niet meer en niet minder. De HoorProfs vakaudicien kan u hier meer over vertellen.

Andere hoorhulpmiddelen
Naast hoortoestellen zijn er verschillende mogelijkheden om geluid te versterken. U kunt hierbij denken aan solo- en fm-apparatuur waarmee het geluid via infrarood- of fm-techniek rechtstreeks van de geluidsbron naar uw hoortoestel of hoofdtelefoon wordt gestuurd. U ontvangt de meest heldere geluidskwaliteit direct via uw hoortoestellen.
Ook zijn er steeds meer apparaten die gebruikmaken van de bluetooth techniek waardoor ze draadloos verbinding met elkaar kunnen maken. Deze techniek wordt onder andere gebruikt voor het versterken van tv-geluid en telefoongesprekken. Het geluid van de geluidsbron wordt dan rechtstreeks via bluetooth naar uw hoortoestellen gestuurd.
Uw HoorProfs vakaudicien kan u meer vertellen over hoorhulpmiddelen en de verschillende technieken die kunnen worden gebruikt.

Gehoorbescherming
Als het gehoor langdurig wordt blootgesteld aan hard geluid (>80 dB) dan kan het gehoor beschadigen. Dergelijke gehoorbeschadigingen herstellen niet en zijn onomkeerbaar. Daarom is het belangrijk om uw gehoor te beschermen als u bijvoorbeeld werkt in een omgeving waar vaak hard geluid is. Ook door het regelmatig bezoeken van popconcerten, festivals of discotheken kan het gehoor beschadigen.

Er zijn diverse soorten gehoorbescherming. Een bouwvakker heeft andere gehoorbescherming nodig dan een muzikant of iemand die graag naar een rockconcert gaat. Er zijn gehoorbeschermers die het geluid bijna volledig buitensluiten, maar ook die het geluid filteren. Het schadelijke geluid wordt door het filter tegengehouden, maar een gesprek blijft mogelijk en muziek verliest bijna niets van zijn intensiteit. Gehoorbeschermers kunnen op maat worden gemaakt en worden afgestemd op de situatie waarin ze nodig zijn.

:

NUVO (Nederlands Unie Van Opticiens) - ANVC (Algemene Nederlandse Vereniging van Contactlensspecialisten)

WIJ ZIJN LID VAN ALLE VAKORGANISATIES ZOALS

OVN (Optometristen Vereniging Nederland) - NVAB (Nederlandse Vereniging van Audiciens Bedrijven)Star (Stichting Audiciens Registratie) - Hoorprofs (zelfstandige vakaudiciens)

De winkel van Bosch Optiek & Gehoor aan de Oudestraat 223-225 in Kampen is rolstoelvriendelijk. Voor de deur, maar ook binnen loopafstand, is ruime (gratis) parkeergelegenheid.

038-3314414

boschoptiekengehoor@solcon.nl